top of page

Stijlen

Zelfverdediging

Binnen Club Combat wordt veel aandacht besteed aan zelfverdediging zodat je ook in realistische omstandigheden jezelf kan verdedigen. Onze lesgevers hebben een grote know how  in werken zonder, met en tegen diverse wapens.

Close Combat (aangepaste militaire technieken ook Krav Maga genoemd ) komen aan bod  dit alles met op maat van de deelnemers aangepaste oefeningen zodat met zich goed kan verdedigen in een noodsituatie. Plezier en vriendschap ontbreken niet.

Andere  stijlen

In de lessen hanteren we soms deels  kata's van oude en moderne stijlen, Ju Jutsu (zachte kunst), Doch de lesgevers richten zich eerder op de realistische zelfverdediging. Een gezonde supermix van diverse verdedigingsporten! 

Divers wapengebruik
ClubCombat logo.png

Met regelmaat komen voor liefhebbers (geen verplichte deelname) de technieken van BV zwaard trekken aan bod.

Technieken met en tegen divers wapengebruik worden aangeleerd (steeds op een aanvaardbaar tempo). 

Ki

Ki-jutsu maakt ook onderdeel uit van de trainingen bij Club Combat. Ki is bekend onder vele namen in verschillende culturen. In China heet het Chi of Qi. De Japanners noemen het Ki. In India heet het Prana en in het Westen heet het levenskracht, levensenergie.
De hoeveelheid levensenergie Ki in het lichaam van een persoon heeft een effect op ons vermogen om in evenwicht te zijn en op de best voorbereide manier onze uitdagingen aan te gaan. Ki kan gebruikt worden als steun aan de systemen en organen van het lichaam.

De Ki-beleving is mogelijk voor iedereen. Leeftijd en conditie zijn van geen enkel belang omdat Ki niets te maken heeft met fysieke kracht, dan wel met energie. Door de juiste ademhaling zal men ingeval van nood er sterker uit komen... ook tijdens een overval, car of home-jacking !

bottom of page