Club Combat hanteert de kata's van Hakkoryu, een moderne vorm van Ju Jutsu (zachte kunst), op gericht door Shodai Soke Okuyama Ryhomo (1901-1987)

Hakkoryu
Zelfverdediging

Binnen de club wordt er veel aandacht besteed aan zelfverdediging zodat ook in realistische omstandigheden je jezelf kan verdedigen.

Maandelijks is er een iaido en yudansha trainingen worden regelmatig gegeven voor

de hogere graden.

Iaido
Ki

Ki-jutsu is de rode draad doorheen de trainingen bij Club combat.
Ki is bekend onder vele namen in verschillende culturen. In China heet het Chi of Qi. De Japanners noemen het Ki. In India heet het Prana. Polynesische culturen noemen het Mana. In het Westen heet het levenskracht, levensenergie.
De hoeveelheid Chi levensenergie, Prana of Ki in het lichaam van een persoon heeft een effect op ons vermogen om in evenwicht te zijn en op de best voorbereide manier onze uitdagingen aan te gaan. Chi kan gebruikt worden als steun aan de systemen en organen van het lichaam. Toch is de omvang die we assimileren niet constant. We moeten dus  adequaat onze Ki reserves vullen.
Dit kunnen we doen d.m.v. ons lichaam, geest en ziel hetgeen resulteert in een unie tussen onze emoties en ons welzijn.
De Ki-beleving is mogelijk voor iedereen. Leeftijd en conditie zijn van geen enkel belang omdat Ki niets te maken heeft met fysieke kracht, dan wel met energie. Van deze energie kan ieder persoon gebruik maken. Ki is aanwezig in iedereen.